Rajská s masovými knedlíčky a těstovinami

 
Suroviny:

3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
krabička rajčatového protlaku (500 g)
sůl, pepř, tymián, bylinková sůl, zeleninové bujonové kostky dle chuti (asi 2 - 3)
trochu citronové šťávy a cukru

250 g těstovin dle chuti

knedlíčky:
1/4 kg mletého masa (já měla kuřecí)
2 celozrnné tousty, mléko - tousty natrhat na kousky, namočit v mléce
1 vejce
strohanka, sůl, pepř
majoránka (2 hrsti), česnek (4 stroužky)

 
Postup:

Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi.

Knedlíčky:
Smícháme všechny suroviny, strouhankou "dohustíme" dle potřeby, utvoříme malé knedlíčky.
Dala jsem je péct do MW na 15 minut - kombinace horký vzduch 190 stupňů, MW 20%, pak jsem je obrátila a pekla stejně 15 minut.

Do vřící polévky přidáme těstoviny, uvaříme do měkka. Pak přidáme knedlíčky, povaříme jen chvilku.