Maďarský perkelt
Suroviny
olej
2 cibule
2 bílé papriky
2 rajčata
koření: drcený kmín, mletý pepř, maďarská paprika (sladká i pálivá)
sůl
1 kg vepřové kýty
Postup
1. základ:
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme papriky a rajčata na kostičky, chvilku restujeme.
Přidáme koření (pepř, kmín, papriku - té hodně), opět chvilku orestujeme, pak zalijeme vodou (asi 1 cm nad zeleninu), osolíme a necháme dusit (asi půl hodiny).
2.
Mezitím nakrájíme maso na kostičky, přidáme do zeleninového základu, zavřeme papiňák a dusíme cca hodinu. Není nutné zahušťovat, ale pokud chcete, je možné zahustit a dochutit. Ale pokud jste na chuti nešetřili při přípravě základu, nyní není nutné už nic dělat.